Učenik četvrte godine Stefan Todorović, takmičio se na najprestižnijem kulinarskom takmičenju u našoj zemlji „Open Balkan Young Chef Culinary Challange“ koje se održalo 23.11.2024. u Beogradu. Kao jedini takmičar koji je učenik srednje škole, ponosno je stao rame uz rame sa studentima i šefovima sa dugogodišnjim iskustvom i pokazao svoje sposobnosti i znanje koje je stekao tokom školovanja.
Učenik se u kategoriji tradicionalno jelo na moderan način predstavio jelom Dimljena svinjska butkica kuvana u kajmaku sa posipom od slanine, oraha i semenki bundeve, sotirani prokelj, poširana dunja u vinu, pire od oraha i sos od pečenog belog luka i tokom serviranja privukao veliku pažnju i lepe komentare sudija zbog svog nastupa u takmičarskom boksu.
Još jedan maturant naše škole, Nikola Drača, pokazao je znanje i iskustvo na kulinarskom takmičenju „Gastro cup Srbija“ koje se održalo 29.11.2024. u Novom Sadu.
Učenik se takmičio u kategoriji moderno nacionalno jelo, i pokazao svoje znanje i iskustvo sa svojim jelom Suvinirani file branciina u sosu od ribljeg konsomea sa pireom od dalmatinskog variva i čipsom od paštrnaka sa kojim je osvojio bronzanu medalju.