fbpx

Gimnazija – opšti tip

"Funkcija edukacije treba da bude da čoveka uči da misli intenzivno i kritično. Inteligencija plus karakter - to je cilj prave edukacije." - Martin Luter King

Opis programa

Obrazovni profil je akreditovan od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice od 24.08.2016. (br. 128-022-418/2016-01).

 

Izlazno zvanje: Maturant gimanzije

Nastavni plan i program za obrazovni profil Gimnazija – opšti tip možete pronaći OVDE.

Trajanje: 4 godine

Gimnazija opšteg tipa namenjena je onim učenicima koji se još uvek nisu opredelili za željeni pravac ličnog razvoja, niti za profesiju u kojoj bi gradili svoju karijeru, a svesni su svojih potencijala i motivisani da rade na sebi. Pre svega Gimnazija opšteg tipa kroz ravnomernu zastupljenost prirodnih i društvenih nauka u nastavnom planu i programu učenicima pruža kvalitetna opšta znanja, koja im omogućavaju nastavak obrazovanja na bilo kom fakultetu.  Gimnaziju mogu upisati i sportisti kojima je namenjen poseban program prilagođen njihovim obavezama.

Svi učenici naše škole mogu da se upišu kako na državne tako i na privatne fakultete. Za učenike srednje škole MC Vision Academy obezbeđeni su posebni uslovi upisa na fakultete u okviru Univerziteta Privredna akademija. Učenici su nakon završene gimnazije u potpunosti spemni da se suoče sa svim izazovima koje nosi studiranje društvenih, prirodnih, tehničkih nauka, na privatnom ili državnom fakultetu, u zemlji ili inostranstvu.

 

Školarina obuhvata:

  • Nastavnu literaturu u štampanom ili e-formatu.
  • Kompletan školski pribor i sveske.
  • Microsoft A1 for Education
  • Osiguranje učenika
  • Posete institucijama i jednodnevni izleti u Novom Sadu
  • Akademske aktivnosti na fakultetima Univerziteta Privredna akademija – Pravni fakultet za privredu i pravosuđe, FIMEK i Internacionalnog centra za profesionalne studije (ICEPS).

Porodični popust: u slučaju da se Školu istovremeno pohađaju rođene sestre/braća, drugo upisano dete ostvaruje popust.

Mogućnost izmirenja školarine na 12 mesečnih rata.

 

Na smeru Gimnazija-opšti tip moguća je :

  • Dokvalifikacija
  • Prekvalifikacija
  • Vanredno školovanje

Za sva pitanja možete nas kontaktirati:

Mail: info@srednjaskolamcvision.edu.rs

Telefon: (+381) 060 015 06 99