Opis programa

Obrazovni profil je akreditovan od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice od 24.08.2016. (br. 128-022-418/2016-01).

 

Izlazno zvanje: Pravno – poslovni tehničar

Nastavni plan i program za obrazovni profil Pravno-poslovni tehničar možete pronaći na sledećim linkovima. Opšti predmeti OVDE i stručni predmeti OVDE.

Trajanje: 4 godine

Stručno obrazovanje za profil pravno – poslovni tehničar, preovladava stručnim predmetima i namenjeno je onim učenicima koji vide sebe u profesiji pravnika. Srednja škola MC Vision Academy uspešno priprema učenike za bavljanje osnovnim pravnim poslovima, ali i za nastavak obrazovanja u oblasti prava. Pravno-poslovni tehničar je zanimanje koje pruža najšire mogućnosti za efikasno obavljanje administrativnih poslova, ali istovremeno zahteva od učenika da poseduju osobine kao što su tačnost, pravičnost, odgovornost, istrajnost, efikasnost… Učenici srednje škole MC Vision Academy imaju priliku da znanje stiču od profesora Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe sa bogatom akademskim i praktičnim iskustvom, a pored znanja iz prava i ekonomije, stiču i šira opšta znanja. Takođe, učenicima je omogućeno da tokom školovanja prisustvuju kako redovnim, tako i gostujućim predavanjima koja se realizuju na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, ali i Univerzitetu Privredna akademija.

Mogućnosti

Smer pravno – poslovni tehničar mogu upisati i sportisti kojima je namenjen poseban program prilagođen njihovim obavezama.

Svi učenici naše škole mogu da se upišu kako na državne tako i na privatne fakultete. Za učenike srednje škole MC Vision Academy obezbeđeni su posebni uslovi upisa na fakultete u okviru Univerziteta Privredna akademija. Učenici su nakon završenog obrazovnog profila u potpunosti spemni da se suoče sa svim izazovima koje nosi studiranje društvenih, prirodnih, tehničkih nauka, na privatnom ili državnom fakultetu, u zemlji ili inostranstvu.

Školarina obuhvata:

  • Nastavnu literaturu u štampanom ili e-formatu.
  • Kompletan školski pribor i sveske.
  • Microsoft A1 for Education
  • Osiguranje učenika
  • Posete institucijama i jednodnevni izleti u Novom Sadu
  • Akademske aktivnosti na fakultetima Univerziteta Privredna akademija – Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe i FIMEK-u.

Porodični popust: u slučaju da se Školu istovremeno pohađaju rođene sestre/braća, drugo upisano dete ostvaruje popust.

Mogućnost izmirenja školarine na 12 mesečnih rata.

 

Na smeru Pravno – poslovni tehničar moguća je :

  • Dokvalifikacija
  • Prekvalifikacija
  • Vanredno školovanje

 

Za sva pitanja možete nas kontaktirati:

Mail: info@srednjaskolamcvision.edu.rs

Telefon: (+381) 060 015 06 99