“U životu uspevaju samo oni koji stanu na svoje noge i traže prilike koje im odgovaraju, a ako ih ne nađu sami ih stvore. ” – G.B.Shaw

Opis programa

Obrazovni profil Kuvar namenjen je onim učenicima koji uživaju u procesu pripremanja hrane i izražavaju svoju kreativnost i inovativnost kroz usklađivanje različitih vrsta mirisa i ukusa namirnica. Posao kuvara je prema podacima Nacionalne službe za zaposšljavanje među veoma traženim i plaćenijim poslovima u današnje vreme, kako kod nas tako i u inostranstvu.

Mogućnosti

Ovaj posao podrazumeva pravljenje svih vrsta slanih i slatkih jela, a kuvari se smatraju pojedincima koji se bave izuzetno kreativnim zanimanjem.

Kroz nastavni plan i progam koji je odobren od strane nadležnog ministarstva stručni profesori preneće kavlitetna i sveobuhvatna znanja koje će budući kuvari sa lakoćom moći da primene u praksi. Za uspeh u ovom poslu potrebno je da školovanje bude usmereno više ka praktičnom znanju, te je iz tog razloga prkatična nastava sastavni deo nastavnog procesa u Srednjoj školi MC Vision Academy. Cilj nam je da naši učenici nakon dobijanja diplome budu potpuno osposobljeni, za uspešno započinjanje karijere bilo kroz zaposlenje ili započinjanje sopstvenog biznisa.

 

Pravilnik o nastavnom planu i programu možete pronaći ovde.

Nastavni plan (fond časova) možete pronaći ovde.