fbpx

Uputstva za učenike i profesore

Na osnovu Instrukcije Ministarstva prosvete, tehnologije i tehnološkog razvoja br. 611-00-00360/2020-03 od 12.05.2020. u kontekstu postepene normalizacije rada u ustanovama srednjoškolskog obrazovanja, obaveštavamo naše učenike i profesore o merama koje će biti preduzete od 01.06.2020. kada se vrata škole ponovo otvaraju samo za učenike kojima je prisustvo u školi neophodno.

  1. Svi zaposleni i učenici po ulasku u objekat moraju odmah da dezinfikuju sopstvene mobilne telefone. Zaposleni lične stvari odlažu u garderobni deo i ne unose u prostor u kome su učenici.
  2. Svi zaposleni u školi moraju da nose maske, tako da maska prekriva usta i nos, kao i da redovno sprovode mere lične higijene, posebno pranja ruku sapunom i vodom u najmanjem trajanju od 20 sekundi ili sredstvom na bazi 70% alkohola. Ne dodirivati lice, usta, nos ili oči pre pranja ili dezinfikovanja ruku.
  3.  Fizički razmak od dva metra u svakom smeru treba sprovesti u zatvorenom prostoru ustanove gde se obavljaju administrativni poslovi, kao između zaposlenih i učenika.
  4.  U ustanovi treba da bude najmanji mogući broj zaposlenih u isto vreme, ali dovoljan za oragnizaciju planiranih aktivnosti.
  5. Podsećati učenike na češće pranje ruku i krošćenja sredstava za dezinfekciju.
  6. Prema broju učenika u školi direktor i stručni saradnici fromiraće grupe i raspodeliti nastavnike odgovorne za grupe.
  7.  Učenici će biti organizovani u manje grupe tako da se međusobni kontakt maksimalno izbegne, kao i njihovi susreti u hodnicima, dvorištima, salama i toaletima.
  8. Školske prostorije , oprema i nameštaj će se redovno dezinfikovati preporučeni sredstvima koja će se nalaziti van domašaja učenika i neće se primenjivati u neposrednom prisustvu učenika.
  9. Ne sme biti više od 10 učenika u jednoj prostoriji, i razmak između učenika mora biti minimum dva metra u svakom smeru.
  10. Na ulasku u školu biće biće postavljena dezobarijera koju su dužni da koriste svi učenici i zaposleni.
Sve informacije o epidemiološkoj situaciji možete dobiti klikom na sliku ispod.
Upis u školsku 2020/2021 se vrši online putem, više informacija možete pronaći klikom na sliku ispod.
Najnovije informacije o epidemiološkoj situaciji možete dobiti klikom na sliku ispod.

Kako nam je zdravlje naših učenika i zaposlenih na prvom mestu srednja škola MC Vision Academy pripremila je dovoljno količine dezinfekcionih sredstava i u školskim prostorijama obavljaće se samo neophodne aktivnosti.