fbpx

Učešće na projektu Mlada i bezbedna 4

,,Mlada i bezbedna 4″ je projekat sproveden u organizaciji Instituta za omladinske politike, uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu kao i Kancelarije za mlade Grada Novog Sada.

 

Četvrtu godinu za redom ovaj projekat se sprovodi sa ciljem da doprinese smanjenju
rodno zasnovanog, vršnjačkog i partnerskog nasilja nad mladim ženama.

 

Obuku je držala Dobrila Marković, diplomirana pravnica i aktivistkinja, timski igrač i u vek spremna za izazove. Kroz dugogodišnji rad u nevladinom sektoru, stekla je veliko iskustvo na polju odnosa sa javnošću i učestvovala je u mnogobrojnim projektima, posebno onim koji su značajni za zaštitu i intergraciju žrtava trgovine ljudima, i projektima koji su u vezi sa nasiljem nad ženama u Srbiji.

Obuku, koja je bila radioničarskog karaktera pohađalo je osam devojčica iz naše škole, u pratnji školskog pedagoga i psihologa  i naše učenice su bile veoma aktivne.

Učestvovale su u komunikaciji sa trenerom Dobrilom, konstruktivno rešavale probleme i iznosile svoje mišljenje. Savesno i asertivno su usvojile sve ono što im je predstavljeno.

 

Zaključujemo da je ova edukacija bila korisna, jer je tema koja se obrađivala na obuci, za učenice veoma važna, kako bi uspele na vreme da prepoznaju i adekvatno reaguju na rodno zasnovano, vršnjačko i partnersko nasilje nad ženama.

 

Izveštaj priredile,

 

Slađana Vuković, Pedagog

Sonja Đurić, Psiholog


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *