fbpx

Realizacija projekta ,,Mladi, zdrav i aktivni”

Možda najbitniji zadatak za sve nas u školi je da učenike pripremimo za izazove koji dolaze nakon srednje škole. Taj cilj ostvarujemo kroz vannastavne aktivnosti, a prošle nedelje naša škola bila je domaćin realizacije projekta ,,Mladi-aktivni-informisani”.

 

Cilj projekta je bila osnaživanje mladih kao dopuna formalnog obrazovanja na poljima koje su bitna za uspeh u životu. Prva radionica bila je na temu informatičke pismenosti, na kojoj su učenicima kako da dođu do informacija i podataka na internetu, da se bolje informišu i da pronađu tačne i relevantne podatke.

 

Druga radionica bila je posvećena bezbednosti u saobraćaju i poboljšanju mobilnosti mladih, boljem snalaženju u prostoru i mogućnostima za mlade u njihovom gradu. Obrađena je i tema  o štetnim posledicama konzumiranja alkohola, kao i rizicima i opasnostima koje prate korišćenje alkohola.

 

Organizator projekta je Auto-sportski klub Petromax, sa kojim je u planu zajednička realizacija radionica na temu bezbednosti na internetu. Projekat je podržan i finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *