fbpx

Prekvalifikacija

Niste zadovoljni svojim zanimanjem, ne možete da pronađete posao u struci ili ne zarađijete onoliko koliko bi želeli? Potrebna Vam je prekvalifikacija!

Šta je prekvalifikacija?

Prekvalifikacija predstavlja promenu znanja, odnosno obrazovanje za drugi profil u odnosnu na onaj za koji ste se prvobitno obrazovali. Ona vam pruža nebrojeno mogućnosti, počev od lične satisfakcije, preko činjenice da ste stekli novu diplomu onog zanimanja koje je traženo na birou rada i na kraju što ćete mnogo lakše pronaći posao u struci i time sebi obezbediti bolju zaradu i sigurniju budućnost.

Kandidatima koji imaju završen treći stepen bilo kog obrazvnog profila, pružamo mogućnost prekvalifikacije na obrazovni profil kuvar, a putem dokvalifikacije su u mogućnosti da steknu i zvanja Pravnog tehničara, Službenika u bankarstvu i osiguranju, Finansijskog administratora, Poslovnog administratora, kao i Kulinarskog tehničara. Kandidatima sa završenim četvrtim stepenom bilo kog obrazovnog profila nudimo mogućnosti prekvalifikacije na navedene obrazovne smerove, a poret toga mogu u skladu sa svojim potrebama da izaberu i školovanje opšteg tipa, odnosno gimnaziju.

Postupak prekvalifikacije

Postupak prekvalifikacije započinje utvrđivanjem broja diferencijalnih ispita, odnosno ispit iz predmeta čiji sadržaji nisu isti, potpuni ili nisu bili obuhvaćeni nastavnim planom i programom Vašeg prvobitno završenog obrazovnog profila. Dakle, kandidat upisan u školu radi prekvalifikacije, polaže ispite iz stručnih predmeta koje odredi Nastavničko veće škole. Nakon što položi sve ispite razlike i uspešno realizuje željeni plan i program učenik dobija svedočanstava za sva četiri razreda i diplomu o završenom trećem, odnosno četvrtom stepenu obrazovanja.

Dokumentacija potrebna za prekvalifikaciju

Kako bi kandidat bio upisan u školu radi prekvalifikacije, potrebno je da nam dostavi sledeću dokumentaciju:

  • kopiju lične karte ili pasoša,
  • overenu kopiju diplome o završenoj srednjoj školi,
  • overene kopije svedočanstava za I, II, III i IV razred,
  • overenu kopija izvoda iz matične knjige rođenih,
  • overenu kopija matičnog lista venčanih (u slučaju promene prezimena)

Za sve dodatne informacije obratite na se na info@srednjaskolamcvision.edu.rs

Medicinski obrazovni profili: za sve dodatne informacije kontaktirajte Servis učenika: info-med@srednjaskolamcvision.edu.rs; tel: (+381) 021 523 107, (+381) 064 64 72 542.