fbpx

Online nastava

Poštovani učenici i roditelji/zakonski zastupnici,

 

Pandemija COVID-19 virusa utiče na rad škole i organizaciju nastave i u školskoj 2020/2021. U cilju smanjenja mogućnosti širenja virusa, škola se opredelila za kombinovani sistem nastave, do završetka epidemije.

Kombinovani sistem nastave podrazumeva kombinaciju izvođenja nastave na daljinu i izvođenja nastave u školi. Na osnovu preporuka kriznog štaba, kao i trenutne epidemiološke situacije u Novom Sadu, školski odbor Srednje škole MC Vision Academy odlučio je da će se sistem nastave menjati svake nedelje. (jedna nedelja u školi, jedna nedelja online nastave)

Ovakav sistem drastično smanjuje mogućnost širenja virusa, a ostavlja dovoljno prostora za nesmetanu socijalizaciju dece.

Sve informacije o epidemiji i redovno ažuriranje broja obolelih možete proveriti na sajtu Ministarstva zdravlja. – Link

Nastava u školi se obavlja uz poštovanje svih epidemioloških mera. Broj učenika u školi je u svakom trenutku ograničen. Učenicima se prilikom ulaska u školu meri temperatura, a učenici sa povišenom temperaturom se adekvatno zbrinjavaju. Za sve učenike i profesore obezbeđena je dovoljna količina dezinfekcionih sredstava i maski. Takođe, posebna pažnja je posvećena edukaciji učenika o ličnoj higijeni i upotrebi sredstava i materijala za zaštitu od COVID-19 virusa.

Obavaljanje nastave na daljinu vrši se preko Microsoft Office for Education platoforme. Svakom učeniku dodeljena je Microsoft A1 licenca za učenike sa kojom može korisititi preko 20 Microsoft-ovih programa prilagođenih za potrebe nastave. Nastava se vrši po najvišim tehničkim standardima , a naši profesori su uvek na raspolaganju učenicima na Teams-u.

Za kraj na linku ispod možete pronaći sva uputstva kako da se što bolje zaštitite od epidemije.